Олма ялна

Эрик Эрнст Петров
МЕМНАН ЯЛНА

Олма кожла велым
Кас ;жара модеш,
Марий Олма ялым
Тып р;мбык леведеш.

Тымык касын, умыр водын
Шыпланале пасужат.
Гармонь семже лач тыгодым
Ял покшек ;жеш, ужат.

Ўдыр-каче погынен,
Луктеш семым Вачийна.
Молодежьым чумырен
Мураш лекте Тачана:

-Эх, мемнан ялнажым
Марий Олма манылдат.
Эх, мемнан пашажым
Районыштат вет палат…

Пеш с;рал мемнан ялна,
Тале, тыматле калыкна.
Колхоз л;мжат – «Волгалтше эр»,
Олма ;дыржат - пеш чевер.

1975 ий.