Мы есть

Анатолий Загравенко
Ми сущі

(Сонет)

Вітаю всіх, хто в різномовнім світі
усе-таки з Вкраїною в душі
читає ці чи пише сам вірші,
ще не забув, як грати на трембіті.

На жаль, і в двадцять першому столітті
нам душі ніби крають лемеші,
чужі підошви топчуть спориші,
впереміж з амоналом пахне вітер.

Вкраїна вже державна а чи ні
у пам’яті синівській невмируща.
І хто-зна де в душі болить ще дужче,
в домашніх муках чи на чужині.

Та навіть і в пекельному вогні,
в зросійщенні й занглійщині ми сущі.



––––––––

©Анатолій Загравенко.