Микеланджело

Аня Ткачук
Я бачив янгола, ніхто його не бачив,
Я мармур бив, казали, що дурний,
Я тижнями його міг визволяти,
Казали -  гаю час, ніхто не розумів.
Я зупинитись хтів та совість не давала,
Світив ліхтар – маяк у голові,
Ідея непорушна чи невдала
Щодня рельєф шматками вибивала.
Побачив руку…більше не спинити,
З неволі назавжди втекти допоможу,
І кучері розправити і крила розпрямити,
Бо задля втілення ідей, мабуть, живу...