Моя Украино!

Надежда Рубан
     Моя  Україно !

За  життя  вдячна  Богу  щоднини,
Україна – моя  рідна  мати,
За  гори,   річки  і  долини,
Рада  ноги  твої  цілувати.

Ти  прекрасна  зимою  і  літом,
Я  кохаюсь  у  травах  твоїх,
І  калини  любуюся  цвітом,
Ти  єдина  у  мріях  моїх.

У  жужжінні  лохматої  бджілки
І  пісні,  що  душу  тривожить,
У  музиці  скрипки  й  сопілки
Чарує , хоч  кого  заворожить.

Коли  осінь  в  саду  моїм  бродить,
Мені  її  мила  картина,
Коли  грудень  на  посаг  приходить,
Срібно-біла землі  скатертина.

В  заметіль , що  гуляє  у  січні,
І  у  травні  салатово – жовтім,
В  журавлинім  ключі  довгім , вічнім,
В  колоссі  пшеничнім  налитім.

Україна – моя  рідна  мати,
Тут   родилась,   це  мені  нагорода,
Хочу  миру  тобі  побажати
І  щастя  моєму  народу!


Автор: Н.П.Рубан.