У зари я взяла семисвечник...

Ольга Соколова 14
У зари
        Я взяла
                Семисвечник,
               
Поплелась,
            Как невидимый
                Грешник,

По тропинке,
              Где бегала
                В детстве,

Туда,
        Где алмазом
                Блестела река.

 Казалось,
             Туманы качались
                На волнах,

 Нежно обняв
                У реки
                Берега,

  И, как
            Первой
                Невесте,

 Надели Фату
                На меня.
                Веселиться
 Туманы
           Любили,
                Про свадьбу
          
 Мою
       Позабыли
                Я молилась

Упав на
            Колени,
                А рядом

          Плясали
                От вербочек тени.