Критик порткайык

Эрик Эрнст Петров
КРИТИК П;РТКАЙЫК
Басня

Погынымаште икана,Шогертен уке шенгеч,
П;рткайык тудым шылталаш т;налеш:
-Чылт яра п;рдалше! Його! Кугу к;печ!..
А шкеже йыштак кавашке ончалеш.

Трук… Мо тыгае? Умшам лопкан карен,
П;рткайык кычкырале:
-Виян лийже Шогер-р-тен!
-Мо лие? Мо тыгай? – т;нальыч пушланаш.
Савырнен ончальыч –
Шогертен толын улмаш…

1983 ий.