Украiнська мова

Евгений Рослик
Ллється на просторі Українська мова
Світла та весела, різнокольорова.
Про дитячі мрії та стареньку мати
Про ставок широкий, українську хату.

Ллється про Карпати та про синє море,
Про ліси і ріки, про зелене поле.
І лунає пісня про червну калину,
Молоде кохання та гарну дівчину.

Швидкий час у світі змінює все сповна.
Рідна Україна є багатомовна.
Разом з українцем живуть росіяни,
Цигани, євреї, німці, молдавани.

Мов, що в Україні, не перелічити
І усі народи хочуть краще жити.
Українська мова споконвіку дана.
В нашій Україні уся мова знана.