Протeстуe Душа бeз любовi...

Белякова Светлана Николаевна
Протестує душа без любові,
осінь кроїть її на шматки.
Пеленою туманною обвиває,
у обман свій вабить.
Польові квіти пов'янули, поникли.
Ми до багряної пори ще не звикли.
Фарби осінь розкидала,
листя в них щедро спокутувала.
З трепетом сердечним зустрічаю цю пору.
Не хочу, коханий, щоб залишився мені тільки другом.
Усі думки про тебе - твоя заслуга.
Говорить мені осінь, що ж рідна, вже любові не просиш?
Оптимізму в тобі, чи що не залишилося?
Куди завзятість минула помчала?
Відповідала їй, серце стискаючи,
ти зрозумій мене рідна,
руки опустилися, як батоги,
ноги за них не у відповіді,
не несуть по слідах
до млосних очей, що ваблять.
Самотність - сльози тінь,
тягне у свій несамовитий полон.
Умиваюся осінньою, дощовою сльозою, благаю її - зупинись.
Дай хоч на мить озирнутися,
з єдиними очима поглядом зустрітися.