Цягнiк лета

Виктор Шатило
Птушкі прыгожыя пудзяцца -
Хмары ляжаць на зямлі...
Дэкора вясёлкі шчэ круцяцца -
Квецень мяце па раллі.
Ластаўкі - вострыя крыкі:
Высяў аж бронзавы звон!
Паўднёвасць сыходзіць. У рыкі.
У рыпы - буялы адхон...
Лета цягнік. Як маланка.
Маланка - як лета цягнік!..
На колах імчыцца. Альтанка.

І я - не яе будаўнік.