Олесь вернулся в Украину. укр. язык

Пётр Лавренчук
Олесь повернувся в Україну.
         
         29 січня 2017 року на Лукянівському
         кладовищі м.Київ перепохований видатний українский
         поєт,письменник прозаїк Олександр Кандиба(Олесь)1868-1944.

Біля Крут  прапори та людей море,
В Киеві перепоховали Олеся,
Він зорав поєтичне поле добре-
"Батько" патріотичної української поєзії.

Другого Кандиби в українців не буде!
Як не буде другого Дніпра.
Інші молоді поєти Україну збудять-
Для праці,щастя,миру та добра.

Великий батько - патріота сина,
Чудовий лірик,майстер ніжного слова,
Чорний "мерс"на Лукянівку везе домовини-
Одного з геніїв української мови.

В "Чарах ночі"- наказ цілуй її!
"Княжа Україна"- читанка для патріотів,
Мова мій меч,над долею плачуть солов"ї-
І битва словом, проти червоних багнетів.
 
В Україну повернулась любов та віра Олеся,
З Тобою, мій учителю і моє серце!
Твоя спадщина, Україні знадобиться-
А Кобзар з Канева побратиму посміхнеться.