Земное и небесное

Илья Козак 2
Земне й небесне

Лежав солдат десь серед ночі
На мерзлім грунті – в небо очі!
Лежав солдат, і  очі – в небо!
Йому нічого вже не треба…

В руці – мобільний телефон,
А з нього – телефонний дзвон.
І повідомлень   SMS-ка –
Його плиті могильній фреска.

Пораду мати слала сину
(про ту не мріяла картину,
Що серед ночі з сином сталась,
Як все на фронті відбувалось):

Землі, синок, бери побільше,
А як що копанку – поглибше.
Робітників бери не мало –
На всі роботи щоб хватало!

Такі  вже наміри були –
Хто пам’ятає жах війни!
Маєтки фюрер обіцяв,
Рабів слов’янських арійцям…

Але забули, що було…
Насіння як те проросло?

Лежить герой наш – очі в небо.
Вже нічого йому не треба…

Тепер хоч очі  звів до Бога,
Але була у нього змога
Звернутись к Вищому раніше,
Не порушать закони Вищі!

Бо люди – діти Божі, квіти,
Шанують  Божі  заповіти!
Хто ж хоче більше захопити –
То треба тих призупинити!

В житті все сталось навпаки –
Прополює  Бог  будяки!
Землі отримає шмат кожен,
Де тільки Бог йому положе…

                02. 15р.