Я забуваю...

Вероника-Евгения Демидова
Я забуваю рідну мову.
Невже це край? Кінець шляху?
Чи знайду стежку я додому?
Що з тих країв я збережу?

Я забуваю рідне місто -
Не чути шепіту калин.
І щирих спогадів намисто
Неспинно тане поміж слів.

Я забуваю тихі ночі,
І небо, сповнене зірок,
В якому щось шукали очі,
Вбачали правду поміж строк.

Я забуваю моря пісню,
Що нещодавно в моїх снах
Мов колисала сльози чисті,
Забуті в сонячних краях.

Я забуваю рідну мову...
І щось немов вмирає вмить.
Сумна лиш моря колискова
Сльозою ще в очах бринить...