Баю-бай...

Анатолий Потиенко
Квітне сонях біля хати -
Символ нашого буття.
"Баю-бай...", - співала мати
На зорі мого життя.

"Баю-бай..." - ця мами мова
Й зараз в пам'яті звучить.
Рідна мова колискова -
То мого дитинства мить.

Я всмоктав цю мову в себе
З материнським молоком.
"Баю-бай..." - і бачу небо,
Бачу сонях за вікном.

Руки мами відчуваю
І її тепла безкрай.
До нестями я бажаю
Знов почути: "баю-бай"...

Рідна мова - наша слава
І надію нам плека -
Оксамитово-ласкава,
Наче мамина рука.
          05.02.2017 р.