День без тебя не начнётся. Мария Веселовская-Томаш

Радко Стоянов 2
            Татьяне  Смирновой, г.Минск

День без тебя не начнётся,
Ночь не опустит крыло,
Утро Земли не коснётся,
Холод не сменит тепло –
Если меня не полюбишь,
Не приласкаешь – забудешь,
Узел тугой не разрубишь…
Будь же в любви безрассуден!

А без меня – тебе мрачно,
Солнышко в небе исчезнет,
Всё, что красиво, – невзрачным
Станет, совсем затрапезным!
Струйки дождя не прольются,
Не закружатся снежинки –
Если уста не сольются,
Если не вытрешь слезинки…


…День без тебя не начнётся…

НЯМА ДЕНЯТ ДА ЗАПОЧНЕ
     На Татяна Смирнова, г. Минск

Превод: Радко Стоянов

Няма денят да започне,
нощ да отпусне крила,
утро Земя да докосне,
топло да сменя студа –
мен ако ти не обичаш,
не приласкаеш – прегърнеш,
възел-тъга не разсичаш…
Бъди в любовта безразсъден!

Мрачно на теб е без мене,
слънце в небето  изчезва,
всичко красиво – невзрачно
става, съвсем неугледно.

Няма дъждец да запее,
да затанцуват снежинки,
ако се устни не слеят,
ако сълзи не изтриеш…

Няма денят да започне…