Птихи...

Анеля Мей
Матусю рідна глянь в вікно,
Там до землі торкається весна.
Сьогодні всю її красу  й тепло,
Пташина зграя в ранці принесла.

Птахи матусю, мабуть головне весною,
Вони розіб’ють в річці льодові окови.
Пробудять ліс у мить весняною струною,
І принесуть на луки  промені ранкові.

Так, так дитино, головні птахи весною,
Вони красиві гомінкі і дуже працьовиті.
Про їх красу, про ту любов пташину й волю,
Оспівані пісні, і ними наші рушники розшиті.

Голубка й голуб – символ миру на землі,
А ластівки маленькі – символи весни,
І символи любові –  білі, вірні, горді лебеді,
Тож із птахами завжди  поруч ми…


P.S. Стих написан в соавторстве с моей доченькой.