Mама думает. Люли Каля

Радко Стоянов 2
Моя мама думает, что я пишу диссертацию.
Спит и видит, как я апробируюсь.
А мысли бездомные - мои провокации.
Я только думаю и абстрагируюсь.

Стреляю взглядом до твоих безбожных глаз.
Ты целое небо в моей вселенной.
И каждый раз, думая о нас,
Мне море, океан и, ещё что-то там...-
Всё по колено.

МАМА СИ МИСЛО
Превод: Радко Стоянов

Мама си мисли, че пиша сега дисертация.
Спи и сънува, че аз апробирам.
А мисли бездомни са моите провокации.
Аз само мисля и се абстрахирам.

Стрелям със поглед по твойте безбожни очи.
Ти си небето във цялата моя вселена.
И всеки път, мислейки за нас,
морето, океанът и какво да де там…
Всичко е до коляно.