Дарина Джебарова - Семейния съвет, Перепев с болга

Доктор Эф
Дарина Джебарова

Семейния съвет

И чакам аз семейния съвет,
и чакам аз съвета на Кубрат !
И чакам аз съвета и на Аспарух,
и чакам аз семейния съвет !
И ако аз получа вдъхновение,
и ако аз получа укриление,
то вярвайте... ! Не могат ни облаци и
планини,ни камъните ,които могат
да попречат моя път!
И планините , и горите ,
и облаците и водите,
ще погледнат всички хора,
които оставил Хана на места,
където всеки може да живее !
Сега пристига време,
пристига време,
където хората на този Хан,
в единство,заедно,
ще сключат те съюз !
Съюз във ,който всички хора,
в едно и също време,
ще преживеят неудачните проблеми  !
И ще бъде пак така,
както Хана пожелал,
целият народ ,за който той мечтал,
да бъде заедно във своя  път!
Така словата на Кубрат ,
предадени във вековете,
ще бъдат истина за всички нас !
Така България е възможно да пребъде
със седем лъча във едно !
Словата на Кубрат ще бъдат
точно изпълнени във тези дни,
където всичките с еднакъв корен,
ще претворят Завета на Кубрат !
Завета на Кубрат ще бъде скоро,
и той ще се изпълни в този век !
А ако на хората не им харесва тоз Завет :
--- Простете хора,това е ваш проблем  !
Словата на Кубрат ще бъдат точно
 изпълнени във този век !

(Перепев с болгарского)

Я жду семейного совета
Я жду совета от Кубрата
Я жду совета Аспаруха
Я жду семейного совета
И если будет вдохновенье
И получу я окрыленье
Хоть камнепад мне жизнь устроит
Ничто меня не остановит
Ни гром, ни облаки, ни долы.
Ещё узрят леса и горы
Озера, реки и ущелья
Земля оставленная каном
Явилась нашей колыбелью
И так уместны разговоры
Им так давно приспело время
Собрать в союз Святое племя
Союз, в котором, каждый сможет
Решить насущные проблемы.
И будет так по слову Кана
Его слова нам на подмогу
Они всегда являлась снами
Народ наш двигали в дорогу.
Они нам истиною будут
Слава Великого Кубрата
Народ от корня будет вместе
Народ от корня брат за брата.
Оно грядёт, стучится в двери
В уже вступившем в силу веке
Пусть мир дурил и мало верил
Узрят эпоху человеки.