Гимн огородника

Русинъ Шишко
Белорусский язык

Ёсць усё - не памятуеш маці .
Падлічы - няма нічога !

Ёсць жыццё - не памятуеш бацьку ,
У труну вядзе дарога .

Запалае неба край ,
Гэта свет выратавання -
Нараджаецца узыход ,
Бацька , Маці і Нашчадкі -
Разам божая мы сіла  ,
Разам божы мы народ.

Продкі чуюць ,
Дзеткi бачаць -
Нас вядзе адна дарога ,
Бо няма нам існавання ,
Як  любоў  і перамога .
Зыйдзе бруд - калосіць  ніва ,
Памяць чуе - зрок  уперад ,
Разам божыя мы сілы ,
Разам божы мы  народ ,
А таму заўжды і вечна
Наш багаты агарод .