Янку Непачаловичу прысвячаецца...

Валентина Воробьева
Напэўна, Бог цябе паслаў
Прыгледзець парастак маленькі,
Які упарта вырастаў,
Лісты выкідваў, як каленцы.

Ты кожны подых адзначаў,
Радкоў глыбінныя высновы...
Настаўнік, ты не раз казаў:
-- Жыцця пачаткам стала Слова!