Загадки

Наталья Решетова
Весь м’якенький, чепурний,
Ясні очі, ротик.
Спать на сонечку люблю.
Упізнали? Котик.

Мене дід змайстрував
Бабі в подарунок.
Просмолив мені бочок
Я – солом’яний бичок


Шпак строкатий і блискучий
 Звив собі гніздо в дуплі.
Вороги його не вхоплять
Ні великі, ні малі.

Пташенятам він шукає
Їжу в полі чи городі,
Гусінь і комах збирає,
Людям завжди у пригоді.

Це велика трудівниця,
Їй без діла не сидиться,
Невсипуща, хоч мала,
Знають всі, вона бджола.

Носить хлопчик кожушок,
В ньому безліч голочок.
Звати як його, малята,
Всім відомо – їжачок.

В мене шапочка червона,
Стукаю завзято.
Поїдаю шкідників.
Прозиваюсь – дятел