Зрада

Вера Кириченко
Той, хто зрадив лише раз,
Душу навпіл розірвавши
З непідставних слів образ,
Буде зраджувати завжди.

Гірко й сумно на душі.
Замість дружби і довіри
Він на згадку залишив
Амбіційність ту без міри.

Той, хто справжній друг тобі,
Допоможе в лихо вижить
І завадить вмить біді,
Та самотнім не залишить.

То не друг, що кожен раз
Про добро напоминає,
Що зробив колись для вас.
Дружбі місця тут немає.

Боже милий, борони
Від таких невірних друзів,
Бо я знаю,що вони
Знов страждати мене змусять.