Ще се случи

Ани Монева
Разсъмване -  крайъгълно боли,
земята побеляла е от луди.
Сред вестници, от мирис на войни
и в този ден ще се събудим.

Съседският прозорец ще засвети,
в неоново, съвсем за кратко.
Ще прочетем кармичните съвети,
дано върви ни днес по гладко

Кафето в чашата изстинало, горчиво,
набързо ще изпием със цигара.
Съседката ще поздравим хапливо,
ще глътнем и бензиновите пари.

Със стъпките ни ритъма ще изравнят
забързаните крачки на тълпата.
Куршумено, изстреляно, така - с откат
припряно времето ще затиктака.

Но ще се случи някъде и то да спре,
препънато в  човешка топлина.
В ръката на момиче, във очите на момче,
във моя син и твойта дъщеря.