Родная старонка

Галина Гончар-Юревич
Сярод лясоў, у роднай старонкі
Жыву, чакаю вясну і сонца.
Кветачак водар, пахі суніцы,
Чарнічнік  спелы, срэбра  крыніцы.
Ласкавы ветрык твар аб’вявае
Душа мелодыю складае.
Апець хачу зары ўсход,
Бярозкаў стройных карагод.
Як  ўлетку  жыта паспявае,
Зарніцы ў небе палыхаюць.
Усе люба мне ў роднай старонцы,
Няхай заўжды ей свеціць Сонца!


Среди лесов в родной сторонке.
Живу и жду, весну и солнце.
Запах цветов и земляники.
Черники спелой, ягод брусники.
Ласкает ветер и обнимает,
Душа мелодию слагает.
Воспеть хочу зари восход,
Березок стройных хоровод.
Как летом в поле рожь созреет
Заря на небе заалеет.
Все дорого в родной сторонке.
И пусть всегда ей светит Солнце!