Дарина Джебарова - И идва ден перепев с болгарског

Доктор Эф
 
И идва ден,
и той е скоро !
И идва ден ,на Новата епоха,
така,че помислете си чеда по върховете,
къде ,с кого хортувахте си за земята,
за другото не искаме да знаем,
то ще се върне ,сам само ,
ей тъй,повикано от небесата !
Мислете,не отлагайте,че няма време,
че няма време ,даже са разплата !
Ще станат Боговете на земята,
Ще станат и Царете на земята !
Ще станат Хановете на земята,
Ще станат и дедите ,погребани на таз земя,
и няма да попитат никои ,
дали е бил по върховете ?
Единствено ще питата за децата:
"Прибрали ти децата в одаята,
прибрали ги,и казали им за дедите,
прибрали ги,и казали им за горите,
прибрали ги ,и казали им ,
за всичко туй ,което хората мечатаят,
а тук у нас го имаше и до насита !
За туй България е интересна,
за туй България е винаги желана ,
от всеки,които се приеме като Бог.
Но таз земя с Балкана и Морето,
Но таз земя с горите и реките
и тоз народ спотайващ се в селата,
подвластни са единствено на ветровете !
Затуй мислете хора по земята,
мислете и молете,
за туй което вие милейте,
за туй което ви е скъпо !
Защото всички хора ходят по земята,
земята,която всеки сам си е създал,
и  наследил е от дедите !
Мислете ,не отстъпвайте пред ветровете,
защото бурите са силни,но минават !
Земята винаги остава !
Остава,помни и помага !
за туй мислете за земята,
земята се не дава даром,
земята си бранете без пощада !
 
(Перевод с болгарского Стафидова В.М.)
 
Сей день грядёт,
Он будет скоро
Сей день грядёт Эпохи Новой
Подумайте о детях люди на вершинах.
Когда вы обсуждаете земель продажу
Другого знать исхода не желаем
Нам всё вернётся безусловно
Так пожелалось небесами
Задумайтесь, не ждите,  уходит время
Его не хватит даже для рассплаты
Сойдут на землю Боги
Цари из одр восстанут
И ханы, и владетели
И предки в земле сей погребённые
Никто и не заметит
Что был ты на вершине.
Единственное к детям снисхожденье
"Их соберут  в отдельном помещеньи
И о дедах и прадедах расскажут.
И обо всём, о чём мечтают  люди
А здесь как раз всего имеется довольно.
Поэтому Болгария и интересна
Поэтому Болгария всегда желанна
Для тех, кто принимает Бога.
Но эта земля с Балканом и морем
Но эта земля с лесами и реками
И этот народ затаившийся в сёлах
Подвластен сезонным ветрам!
Поэтому одумайтесь люди,
Одумайтесь  и помолитесь
За то что вам мило
За то что вам дорого.
Потому что мы все ходим по земле,
Которую унаследовали от дедов и прадедов
Которую  каждый обустраивает и живёт на ней
Думайте и не поддавайтесь ветрам,
Потому что и сильные бури проходят!
Земля всегда остаётся
Остаётся, помнит и помогает!
Поэтому думайте о земле
Земля не даётся просто так,
Обороняйте землю беспощадно.