Дарина Джебарова - Български терлички перепев с бо

Доктор Эф
Терличките са странно нещо,
обути е детското краченце !
детенце по терлички е чудесно ,
детенце по терлички е,
 малък Бог дошъл от небесата !
Терличките ги прави всяка баба,
терличките плете ги и нарича :
-"Да е детето здраво и напето,,
да бие всичките момчета ".
-"Да ходи много по земята
 и винаги напето да успява !"
Терличките плете ги всяка баба,
плете,нарича за детето :
"Да бъде винаги обуто,
да бъде винаги напето !"
Децата със терличките танцуват !
Децата със терличките лудуват !
Децата със терличките са здрави !
Терличките са странно нещо,
обути те на детските краченца !
Терличките плете ги всяка баба,
наричайки на всяка бримка !
Терличките обувайте редовно -
деца,и млади ,пък и стари !
В терличките наречена е всяка бримка!
Терличките са странно нещо,
вълшебство носят те от наши баби !
опитайте с терличките и вие,
дали вълшебни са и вашите терлички !
Защото,който е с терлички винаги успява,
успява и във чудесата !
               

(ПЕРЕПЕВ  СТАФИДОВА В.М.)
 
Тапки вязанные нечто!
Чудеса на  детских ножках
Словно Бог  к нам  человечек
В них шагает по дорожке.
Их зимою бабки  вяжут
Вяжут, песни напевают
Им не раз  спасибо  скажут
Люди это понимают.
Эти  песни чудо- бабки
Поднимают до молитвы
И подходят эти  тапки
И для славы и для битвы
Сколько выросло танцоров
Если б знать вы захотели
Космонавтов, режисёров
Из бабулиных изделий
Что за жизнь, когда снежинки
В неуклюжих и громоздких
Не догонишь по тропинке
Ни в ботинках, ни в сапожках
Каждый бабкин  узелочек
Может так или иначе
Поддержать любой шажочек
По дороге за удачей.
Только б постарались внуки
К счастью тропку  протоптали
Чтоб от сердца не от  скуки
Чтобы люди уважали.
Тапки вязанные нечто,
Наших бабушек любимых!
Нет изделий  человечней
Не найти  незаменимей.