Вёсачка

Протоиерей Олег Штельман
Вёсачка старэнечка,
Хіленькая хатачка,
Згінуўшая яблынька,
Траукіна раздолейка.

Тут мая староначка,
Памятная сцежачка,
Любая зямелечка,
Родненькае сэрцайка.

Дзетачкі даунютачка,
У горадзе утульненька,
Шчасліва, не сумненька,
З гэтага выпадачка.
 
Божая зямелечка         
Клічыць свайго сыначку:
Я – твая карміцелька,
Я – твая паіцелька.

Тут няма варожычка,
Тут няма палымячка,
Толькі  салавеечка
Плачыць, як жалеечка.