Стежина

Алевтина Цветкова 3
Я завжди пам’ятатиму, мамо,
Ту стежину в високих житах,
Що водила мене вранці-рано
За село у квітучих садах.

Там мій світ починався навколишній,
Пахло медом, парним молоком,
Білокора  берізка і соняшник
Зустрічали мене за селом.

Там світанки вставали замріяні...
В свіжих росах купались луги.
Польовими вітрами обвіяні,
Ми зростали, набравшись снаги

Від землі, що стелилась покосами,
Від людей, що творили добро,
Бачу дівчинку з білими косами...
Як недавно й давно це було...

Я завжди пам’ятатиму, мамо,
Ту стежину в високих житах,
Що з дитинства вела мене прямо
У велике і справжнє життя.