З чаго пачынаецца Радзiма?

Оксана Маркович
«С чего начинается Родина?
С картинки в твоем букваре...»
З крэдыта на школьную форму,
Што маці-даярка бярэ...
«А может она начинается
С той песни, что пела нам мать?»
Дачцэ трэба цеплыя боты,
А грошы на боты дзе ўзяць?

«С чего начинается Родина?»
З цяжкога працоўнага дня
І з тых кіламетраў, что пройдзены
У гумавых ботах штодня.
З бідонаў і гною, што тонамі
Цягала на ферме адна
І з мары пра лодачкі модныя,
Што справіць сабе не магла...

февраль 2017