Стака чи

Алина Подгорнова
Монь кедьсэ течинь стака чись
Прок лов тундонь чипайде, солась.
Мон таго ськамон. Истя лиссь.
Калмаса чинть, пек стакаль конась.

Неинь менельстэ валдо тештть.
Аволдынь кедьсэ: садо монень!
Каршо вал пельдест эзинь вешть —
Сынь ялатеке свал чатьмонить.

Маринь ведьбайгень прамонь гайтть
Ды сельмсэ пеленть кутмордыя.
Меринь: «Иля авардть, ялгай,
Зыянсонок а лезды кияк».