Ожо чи

Алина Подгорнова
Вай, кодамо течи ожо чись!
Козонь иля варшта — сырне, сырне!
Сёксень чипаесь пель экшстэ лиссь
Меельцеде кутмордамо минек.

Паро ёжо косто-бути кандсь.
Умок тувталтомо эзинь кенярдт!
Кедте кундазь мартон моли шкась,
Весе Модась ахоли миненек!

Вай, кодамо эрямось валдо!
Ансяк те валдось а кери сельметь.
Сёксесь китнень лангсо пульзядо
Сравтни лопат чинть ало коськеме.

Течинь чись весемеде питней.
Аволь секс, мекс сырнень, сэтьме, маней.
Вийть ды кемема сон макссь. Ды ней
Монь седейсэ мизолкске чипаень…