Дзьмухавец

Валентина Ментуз
    "Одуванчик" Просто Дорота http://www.stihi.ru/2012/05/07/9704

Жоўценькая кветачка ў траве блішчыць,
Здзіўленае сонейка на яе глядзіць.

"Растлумач, сяброўка, калі ласка мне
Сонца ты ці кветка расцвіла ў траве?"

У адказ смяецца знічка-невялічка:
"Кветка - дзьмухавец я і твая сястрычка!

Сонейка, ты ззяеш ярка ў вышыні -
Кветачкамі сціплымі мы тут на зямлі.

Усім, хто мне даруе ласкавы пагляд,
Усміхнуцца сонейкам у адказ я рад!"

***
На сцежынцы жоўты дзьмухавец расцвёў,
Мне прывет сяброўскі падарыў без слоў!