РОЗА

Магдалена Бояджиева
Напомняш роза – каза ти
опиянен от аромата,
а после ме откъсна от душата ми
докосвайки ме като ваза.

Сега съм мъртва – казах в мрака,
но ти дори не забеляза.
Кръвта на розата заспа
под нежни тръни приласкана.

Магдалена БОЯДЖИЕВА


Илюстрация : Магдалена Бояджиева