Христос воскрес

Виктор Рыбаков
Які вони були і де ті люди,
Засновники релігій світових?
Померли Брахма,  Магомет і Будда,
Лише  Христос, один серед  живих.
 
І навіть, коли руки розпростерті,
Ісус  розкинув по кінцях  хреста,
Було недовгим торжество у смерті,
Радіти ворог швидко перестав.

Бо перед цим Христос сказав : «Звершилось!».
І Батько з неба відповів: «Амінь!».
По Книзі, все написане здійснилось -
На третій  день воскреснув Божий Син.
 
Так  Він здобув над  смертю  перемогу,
Від  її влади, всіх звільнивши нас.
Якому ще таке вдавалось  богу,
Якщо ніхто із них, себе не спас?

А що, якби не встав Він із  могили,
Помер би, як звичайний чоловік?
Якими б ми  нещасними зробились -
В гріхах  були б залишені навік.

Вознісся  до  Отця  Ісус  на Небо.
Та в Дусі,  Він завжди присутній тут,
В любові, пригортає нас до  Себе,
І  від  диявольських звільняє пут.

«Христос  воскрес», сьогодні  знов  лунає,
І  кожен, хто  спасінням  дорожить,
Той  з  ближнім  оцю  радість  розділяє,
І  нею  поділитися  спішить.

А  є   такі, що  просто  без  вагання,
Дань  ввічливості  людям  віддають,
Звичайним  цим, святковим  привітанням,
І значення  йому;  не придають.

Та  все  частіше  я  тепер  питаю, -
Який  вкладаєш  ти  в цей  вигук  сенс?
І  що  в  своєму  серці  відчуваєш,
Говорячи - «Воістину  воскрес!».

Чи дійсно, невдавана  твоя радість,
І віра непохитна в те, що й ти,
Похмуру переможеш цю реальність,
І  встанеш з гробу, щоб в життя війти?

Чи може ти серйозно не сприймаєш,
Сам Воскресіння  факт, не визнаєш,
У сумнівах ще й  досі пробуваєш,
І впевнено до гибелі  ідеш?

Я ж вірю в те, що Він воскрес не тОму,
Що в малодушності,  боюсь кінця,
А тОму, що повірив в Боже  Слово,
В безмежну  милість нашого  Отця.

Але ти знай, що люди всі  воскреснуть,
Та тільки різний буде їх кінець,
Хто не повірив, ті у пеклі  щезнуть,
А ми  получимо життя  вінець!*


* Будь  вірний  до  смерті, і я 
тобі  дам  вінець  життя.

Об'явлення 2:10