***

Сергей Кишкинский 3
OMAR HAYYEM

(1048 – 1131)

Never envy high pillows and cool money-bags.
In this world dawns are always replaced by sunsets.
Treat your life, which is really short as a sigh,
As a thing, which you recently rent for a while.


Не завидуй тому, кто силен и богат.
За рассветом всегда наступает закат.
С этой жизнью короткою, равною вздоху,
Обращайся как с данной тебе напрокат.