Спасти ближнього

Виктор Рыбаков
Спасти ближнього.

Існує така думка, що торкатись,
Не слід питання віри між людей,
Це особиста річ, і може статись,
До розладу в стосунках  приведе.

І дійсно  думав я: «Яка різниця,
Яким життям,  живе цей чоловік?
Бо ж  він не злодій, не блудник, не вбивця,
А я ще,  може  більший  маю гріх.

І що мені б, здавалося до того,
Куди його стежина  приведе?
Чи  направляється  вона до  Бога,
Чи в прірву,  до загибелі веде?

І чому  маю я його спасати?
Бо ж він мені не син, не брат, не друг,
Про це, повинен сам він турбуватись,
Якщо уникнути бажає  мук».

Такі думки були в мене раніше,
Коли спасенним сам іще  не став,
Не народився зверху та,  як інші,
Ще й  Слова,  толком  Божого не знав.

А в Слові мені  істина відкрилась,
Та, що Христос  за кожного страждав,
І марною, щоб  жертва не лишилась,
Нам свідчити про неї наказав.

Тепер я в кожному  побачив  брата,
Один  Отець для всіх -  це  зрозумів,
І, що для Нього, непоправна втрата,
Якщо загине хтось з Його  синів.

Через  мою зневагу чи  байдужість,
Що я до грішника тут  проявив,
Втрачає Небо бідну грішну душу,
Бо я в свій час,  її не просвітив.

Бо, може, тільки я був той єдиний,
Хто міг її для Бога  зберегти,
Посіяти в ній  Слово чудодійне,
І дати Йому добре  прорости.

Але бажання й співчуття  замало,
Щоб нам спасати тих,  хто заблукав,
Тут треба, щоби віра міць  набрала,
І впевненість, що  сам  спасенним став.

Коли когось,  берешся навертати,
Прерогативи всі свої  відкинь,
Навчись на рівних, ввічливо звертатись,
Бо ти такий же грішник, як і він.

В цій справі, треба менше покладатись,
На досвід чи на здібності свої,
А більше Слово Боже цитувати,
Що  родить віру й викриває гріх.

Якщо  з братів твоїх  хтось заблукає,
А ти  його з шляху  блудного  звів -
Від смерті душу  ти його  спасаєш,
І безліч  покриваєш цим  гріхів.

Ісус казав: «Велика радість  в небі,
За грішника, що йде до каяття».
То скільки раз,  давай  спитаймо себе,
Ми  радували небо за  життя?

Коли полюбиш ближнього, як брата,
Виконуючи Божий Заповіт,
Збагнеш - спасати його душу  варто,
І, що вона  дорожча за весь світ.

Амінь.
Рибаков Віктор м.Луцьк