Быть или не быть? - из М. Метелецкой

Соловей Заочник
     Вірш  Маргарити  Метелецької  «Життя  -  чи  небуття»: http://www.stihi.ru/2017/03/23/3971

     Вже не висвічує рентген,
     Як діє міць цикути –
     У цього світу зламан ген,
     Він зараз геть зіпсутий !

     Поглянь – в Природі мирний сенс...–
     Дощі після пороші...
     А тут - лиш боротьба за пенс,
     Повсюдно правлять гроші !

     З бруньок проклюнулись листки,
     До гнізд вернулись птиці...
     А тут – загублено містки
     До щастя... Й душі – з криці...

     У ріках – твань...Пеньки – в лісах...
     Планету райську нищим
     І вибудовуємо страх
     На мертвих попелищах...

     Ще трохи – й березню услід
     Заквітне квітень славний... –
     Але не топлять давній лід
     Католик й православний...

     О, люди ! Та ж волає Бог :
     "Що вас спинити змусить?"
     Ні пошесть не страшить, ні смог,
     Тайфуни й землетруси ?

     Земля – жахи ! – суцільний рак –
     Любові ж бо бракує !
     То, може, годі жити так ?
     Хай кожен поміркує :

     Чи щастя єдності – ЖИТТЯ...,
     Чи всім – в безодні небуття ?


      Вольный  перевод  с  украинского  С.Жуковой:

Уже  не  выявит  рентген,
как  властвует  цикута  –
И  сломан  мира  хрупкий  ген,
и  хворью  мир  опутан!

Смотри  –  в  природе  мирный  смысл,  –
сменяет  дождь  порошу...
А  здесь  –  терзает  душу  мысль  –
власть  денег!  Счастье  в  прошлом...

Из  почек  –  клювики  листвы,
вернулись  в  гнёзда  птицы...
Но  тут  –  разведены  мосты...
Из  стали  души,  лица...

И  в  реках  –  ил...  И  пни  в  лесах...
И  Рай  здесь  не  для  нищих...
И  сеем  только  смерть  и  страх
на  мёртвых  пепелищах...

Ещё  чуть-чуть  и  марту  вслед
апрель  откроет  главы...
Но  не  готовы  к  "Нет  –  войне!"
католик,  православный...

О,  люди!  Страшен  Божий  глас:
"Что  остановит  смуту?"
Ни  СПИД,  ни  рак  вам  не  указ,  –
возводите  редуты...

Земля  –  о  ужас!  –  мор  и  боль  –
и  бед  не  перечислить...
Где  Совесть-Бог,  где  Бог-Любовь?
Пусть  каждый  поразмыслит:

В  единстве  –  счастье  жизни?
Всевышний,  –  всем  потоп  готов?..