Батькiвщина моя

Игорь Шаповаленко
Батьківщина моя - наша рідна земля,
Де живуть мої батько і мати.
Це мій край! І всім серцем люблю тебе я!
І я мушу тебе захищати.

Народився і виріс на славній землі,
Де пшениці лани колосяться.
Синє небо вкриває ці жовті лани.
Мирне небо! І це моє щастя!

Батьківщино! Я хочу, щоб завжди був мир!
Не ходили по вулицях танки!
Щоб дорослі і діти були всі живі!
Я всім серцем нам миру лиш прагну!

У військових частинах, на базах, складах –
Щоб не чули розриви снарядів!
Не було щоб жебрацтва! У кожного – дах!
Щоб політики були порядні!

Залишилися щоби в минулому всі
Кримінальні розборки та вбивства.
Щоб – не дати упасти жіночій сльозі!
Щоб гуляли під небом ми чистим!

Я – обличчям до сонця на повний мій зріст –
Хочу руки свої розпростерти.
Безліч сіл мальовничих і селищ, і міст!
Батьківщина у кожного в серці!

Це – земля наша рідна! І – буде в нас мир!
Знову підуть по місту трамваї.
І – присвячу я дівчині кращий свій твір –
Тій, на все що життя покохаю!

26 березня 2017 року