Юлияна Донева - Към родителя

Юлияна Великова
КЪМ РОДИТЕЛЯ

Казват: Ученик, пребил учител!!!
Това главата ми не го побира.
Няма ли това дете родител?
Как то в къщи после се прибира?
 
А някога, светиня бе учителя.
Бе пример той за нас – авторитет!
Шапка сваляше му и родителя
и от него търсеше съвет.

Защо сега светът се промени?
Защо нарастват всеки ден злините?
И ценностите му се промениха –
на преден план излязоха парите.

Родители, вдигнете си очите
и вижте как потънали сме в грях.
Опитайте децата да спасите,
нали уж, всичко правите за тях?