День Петра i Павла

Виктор Рыбаков
На  день  Петра і  Павла.
Євр.13:7
1
Святий  Павло в посланні заповів,
Щоб віри сповнені й любові,
Ми згадували  тих, хто говорив
І наставляв  нас в  Божім  Слові.

Тому  сьогодні наші  почуття,
Скорбота  й  вдячність  наповняла,
Бо  згадуємо  ми  кінець життя,
Апостолів  Петра і Павла.

Закінчили вони свій шлях земний,
В один цей день, переказ  свідчить,
Лише  їх термін розділив  річний,
Страждальний перехід  у  вічність.

Був  розіп’ятий на хресті Петро,
Але   до низу   головою,
Вважав, що навіть смертю із  Христом,
Не гідний вмерти він одною.

А згодом  йти до Риму і Павлу
прийшлося,  де в в’язницю  взяли,
Він був громадянином, і  йому -
-судивши,  голову  зрубали.

Багато в чому їхні розійшлись,
Шляхи, характери і долі,
Та  об‘єдналися  вони й злились,
В безмежній до Христа любові.
2
Ця любов  чимало  сподвигала,
Йти на жертви перших християн,
Що  життя у муках віддавали,
Віру  ту, передаючи  нам.

Ми , хто старші , ті часи застали,
Скасував нам  Бога комунізм.
«Органи» в в’язницях  катували,
Тих  хто Бога  в своїм серці  ніс.

Багатьох сьогодні ми згадали,
Але в тому заповідь Павла,
Щоб ми їхню віру переймали,
І вона в нас сили  набула.

Тож  поповнювати нашу  церкву,
На їх прикладі, ще є в нас  час,
Це і  поклик до місіонерства,
Він лежить на кожному із нас.

День Петра і Павла нас повчає,
Навіть імена їх свідчать нам,
Ім’я Петра - камінь означає,
Павло - малим, назвав себе сам.

Хай  Петро нас вчить  міцними стати,
Грішне подолати і земне,
А  Павло -  смиренно  умалятись,
Бо  для віри - послух  головне.
.........................
Слава їм, що по землі ходили,
З іменем  Ісуса  на  вустах,
Світ його ученням просвітили,
До спасіння нам відкрили шлях!

Амінь.
В.Рибаков м. Луцьк.