Юлияна Донева - Поздрав от луната

Юлияна Великова
ПОЗДРАВ ОТ ЛУНАТА

Сред тихото нощно дихание,
подпряна на бора зелен,
усетих неземно дихание
на  цъфнал в градината крен.

Помислих за миг, че съм в рая -
тъй прекрасно бе всичко край мен,
че без да се миг колебая,
стих съчиних вдъхновен.

И все още на Музата в плена,
изпях го на глас на брезата.
И ето, че блесна край мене!...
С лъч, поздрав ми прати луната.