Велыка национальна ризныця

Александр Акентьев
 Батьки задивились на хвилю морську,
 А поруч їх діти по волі.
 Хлопчисько і дівчинка грають в піску,
 Малі і за звичаєм голі.

 Той хлопчик на море приїхав з Орла
 Дівча із батьками зі Стрия.
 На хлопчика дивиться дівка мала
 І щось там собі розуміє…

 І каже: «Не думала я, що така
 Між нами велика різниця!
 Що мова? Відразу піймеш голяка
 Де руські, а де українці!