Живописная импрессия с облаками

Магдалена Бояджиева
Когда иду домой
(не спеша)
наблюдаю облака -
дома дождя.
Моя душа полна облаков -
торжественное шествие облаком и света
в картине с балерины Дега,
излучающие игристая белизна.
Затем плавно поднимаюсь,
лицо закрыла облачным вуальям.
Город ниже меня вдруг сжимается,
так же, как в картине Шагала ...


Магдалена БОЯДЖИЕВА


ЖИВОПИСН ИМПРЕСИЯ С ОБЛАЦИ


Когато се прибирам вкъщи
(без да бързам)
гледам в облаците - 
къщи на дъжда.
Душата ми е пълна с облаци,
с безкрайно тържество
от облаци  и светлина
в кaртина с балерини на Дега,
излъчващи искряща белота...
Тогава плавно се издигам,
лице покрила с облачен воал.
Градът под  мен
внезапно  се  смалява, 
съвсем като в картина на Шагал...






«Песня Петуха» 1919 Марк Шагал