I reckon - Emily Dickinson

Лала Сычева
I reckon – when I count it all –
First – Poets – Then the Sun –
Then Summer – Then the Heaven of God –
And then – the List is done –

But, looking back – the First so seems
To Comprehend the Whole –
The Others look a needless Show –
So I write – Poets – All –

Their Summer – lasts a Solid Year –
They can afford a Sun
The East – would deem extravagant –
And if the Further Heaven –

Be Beautiful as they prepare
For Those who worship Them –
It is too difficult a Grace –
To justify the Dream –


*


По-моему, во всём вокруг -
Поэт - сначала - он!
Там - лето, Солнце, Небо, Бог,
Весь список оглашен.

Дать оглянуться нам назад,
Весь мир, чтоб воспринять.
Всё шоу, фальшь и маскарад.
Поэтов не понять.

Их лето длится целый год.
Их ярче солнечный восход !
Экстравагантен пусть Восток...
Поэта шире небосвод.

А для поклонников поэт -
Прекрасных строчек мэтр.
Мечтатель признанный - эстет.
Изящней в мире нет!