А. Блок. Ты жил один... Пер. на англ

Игорь Скрягин
Ты жил один! Друзей ты не искал
You lived alone! You did not look for friends

И не искал единоверцев.
And did not seek the same believers.

Ты острый нож безжалостно вонзал
You did sharp knife thrust deeply pity less

В открытое для счастья сердце.
In heart that open was for feelings.

Безумный друг! Ты мог бы счастлив быть!...
My crazzy friend! You could so happy be!...

Зачем? Средь бурного ненастья
What for? Inside of stormy weather

Мы, всё равно, не можем сохранить
Nevertheless we could not long time keep

Неумирающего счастья!
A happiness that would be ever!