Як ты, так i...

Галина Харитоненко Анкута
Сусед былы паскардзiўся: сабака
Аднойчы пакусала,  ай - ай - ай!
Была ў яго руках аднак жа палка,
Хоць пёс галодны марыў: "Есцi дай!"

I крыкнуў чалавек, нагою топнуў:
"Пайшла адсюль, зараза, дай прайсцi!" -
I гнеў тым абудзiў ен дапатопны,
I пёс яму адпомсцiў - укусiў!

Як цяжка зразумець: як ты да звера,
Так ён i аднясецца да цябе...
Калi ў дабро забiта будзе вера,
То ведай: тым адплоцяць i табе!

7. 04. 2017