Юлияна Донева - Ключ към съвършенството

Юлияна Великова
КЛЮЧ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО

Блести, блести над нас звезда спасителна
и пътя сочи ни към Божи скути.
Ний роним думи с вяра упоителна,
и с надежда, че ще бъдем чути.

Със стихиите си главоломни,
животът блъска ни от бряг във бряг.
В душите трупаме вини огромни
и сами за себе си сме враг.

Дела и вяра – ключ към съвършенството,
утеха за душите ни, покой.
Да загърбим на света блаженството,
да отхвърлим грехове безброй.

За да заслужим своето спасение,
и на душата вечния покой,
нека молим с вяра и смирение
и с надежда, че ни чува ТОЙ.