Зостатися зимi не вдасться!

Людмила Дзвонок
Сьогодні день у затінку, без Сонця
(Воно було всього одну лиш мить).
Чекала я на нього у віконця,
Не дочекалась, вечір - то вже спить.

То що ж робити? Напишу листівку,
А в ній про те, що день неясним був,
Йшов дощ зі снігом, намочив бруківку...
Народ зимовий одяг одягнув.

Ой, недоречно! Знову отой холод!..
- Ти, зимонько, сюди чом забрела?
Весна іде, розквітло все навколо,
З кульбабок вже вінок собі плела!

Піди мерщій в свій край, прошу, благаю,
Чекаю Сонечко, його вже заждалась,
Як промені його лише згадаю,
Йому б душею, тілом віддалась!

Побути з ним, під ним!.. Яке то щастя!
- Ой, зимочко, іди , не твій цей час,
Ти ж знаєш, що зостатися не вдасться,
Бо ж час весни уже давно почавсь!
                20.04.2017