Холодно...

Елена Жаркова 3
       Холодно...
       Звезды в мир
       Протянули
       Свой свет...
       - Укройся,
       - Нет тепла
       В покрывалах
       Планет...
       Скользит
       По плечам
       Лунный луч,
       Но не холоден
       Он, не приятен,
       И не колюч...

       Холодно...
       Каменеет
       Небо
       В заре
       Комом
       Усталого
       Облака...
       И роса
       По-утру,
       Не согреет
       Теплом,
       Ускользнувшего
       Прошлого...

       И лишь,
       Глаз,
       Твоих,
       Карих,
       Лучи -
       Из текучего
       Золота
       Вновь растопят
       Смятение
       Души
       От вселенского
       Холода.

       18.04.2017