Дерево

Марина Гареева
Корені серця прискорюють біг судин.
Той, хто народжує кисень, не скаже: нащо?
Дерево квітне, не щоб ти його любив,
дерево квітне – бо в небі співає пташка.

Все повертається: кров, забуття, моря…
Хвилі вмиваються болем, тамують поштовх.
Дерево квітне не задля плодів землян – 
дерево квітне, бо в небо приходять гості…

Ласують запахом, тихо чекають на
першу молитву, запалену в серці вишні.
Дерево квітне, хоч весни краде війна.
Дерево квітне, допоки любов найвища.