континент

Помпейская Рыбка
Можливо би ми і мали якісь, хоч примарні шанси.
Можливо і я і ти, точніше, мабуть, ми обоє
Якби я сказати міг майбутньому: "Просто станься."
Та я вибрав інше, я просто покінчив з собою.
Тепер твої рухи чіткі і прощання вперто
підтверджує я живий, та йти - це ще не критерій.
Здається, що я іду весняного ранку до церкви.
Та як я можу піти до церкви, якщо я не маю сили відкрити двері?
Коли там відкрито, я рідко заходжу до храму,
дивлюся, як гаснуть свічки, подібні до хризантем.
Я падаю прямо в світлі, відкриті іконні рами.
І більше не знаю ніяких слів, не маючи жодних тем.
Куди тепер маю рухатися, могили прямо
мене закликають і звуть чудовими іменами.
По смерті я не отримав ніякої драми.
Єдина драма була тоді між дійсно живими нами.